lépe falešný chrup, než-li falešní přátelé

KDO JE JOSEF M. H. MOTOV

25.05.2009 01:03

Je to normální cvok, který měl vždycky úplně normální sny a plány, který se ale narodil pro něj v úplně nenormální době. To ale asi tvrdí každý člověk, což je normální, tudíž je absolutně nenormální, že se tím vůbec ještě ve svém věku zabývá.

 

Narodil se na začátku let šedesátých, jako Josef Moravec. Otec pocházel z malebné vesničky Lazníky a matka z neméně malebné vesnice, Bartošovice. Oba byli dělnického původu, chudobní a skromní, proto je záhadou, kde se v něm vzala odvaha opustit po dovršení osmnáctých narozenin svou rodnou vlast a toulat se světem. Kde se vzala ta drzost věnovat se muzice, psaní a hraní a vlastně všemu o čem si myslel, že je dobré?

Možná to začalo na základní škole, kde mu všichni tvrdili, že je vyjímečně talentovaný. Začal se tedy věnovat studiu výtvarného umění u pana profesora Jana Zemánka, zpěvu a hře na kytaru u prof. Karla Poláška. Dalšímu studiu se věnoval až v zahraničí, to však s uměním mělo pramálo společného.

Dnes už opět žije v Praze, avšak není přesvědčen o politickém systému v jeho zemi.

Věnuje se psaní hudebních textů a hraní ve filmech domácí, však více zahraniční produkce.

Je nepolepšitelným pesimistou, ovšem s optimistickými sklony.

 

PROCESTOVAL PŮLKU SVĚTA A ZJISTIL, ŽE NEJLÉPE JE V HOSPODĚ:             SVĚTOBĚŽNÍK.wmv (4 MB)

 

 

 

 

PARŤÁK A KAMARÁD

 

Narodil se ve Slezské Ostravě, vystudoval konzervatoř u Prof. Dr. Kaducha a jako muzikant z povolání se ve svých devatenácti letech vydal na dlouholetou pouť po zeměkouli. Samozřejmě viděl na vlastní oči Hamburg, doprovázel hvězdy, jakými jsou Tina Turner a Karel Gott a pochopitelně narazil i na Pepu Motova, se kterým spolupracuje dodnes. Vynikající houslista, sólový kytarista, multiinstrumentalista, hudební skladatel, dirigent a v neposlední řadě pedagog, dal mnoha mým textům kabát, v podobě nádherné muziky. Žije v německém Heidelbergu, má rád pivo a pejsky, akorát hňup mu nesmí do cesty. To se potom panečku dějou věci.

 

Jak jste jistě poznali, člověk s kytarou není nikdo jiný, než-li Jan Honkyš osobně.

www.janhonkys.ic.cz

honkys@t-online.de 

Chtěl bych dnes tímto poděkovat všem "sponzorům", kteří mi za poslední dva roky naslibovali hory, také doly, dokonce kus černého lesa a samozřejmě se na mě vysrali.  Chtěl bych jim poděkovat za to, že mi znovu otevřeli oči a přinutili mě si uvědomit, v jaké zemi to vlastně žiji a jak moc si zde musím denně dávat na podobné typy pozor. Díky těmto "sponzorům" (a že jich za ty dva roky bylo) si uvědomuji, kolik slizkosti a falše číhá na každém rohu a v každé hospodě, kde jsem je vlastně všechny poznal. 

Chtěl bych dnes tímto všem těm férovým lidem vzkázat, že se bez nich obejdu, že veškerá CD a knihy si zainvestuji sám, a že by bylo přinejmenším slušností, nedělat si z ostatních lidí legraci, neslibovat něco, co nikdy splnit nechci. Jsem vám všem pitomcům nesmírně zavázán a přeji vám do dalšího slibování mnoho zdaru. NAZDAR.

 

Váš věčný, Josef  M.H. Motov

Kontakt

Josef M.H. Motov

josef.m.h.motov@seznam.cz j.motov@gmail.com

SPOLKOVÁ REPUBLIKA NĚMECKO/Mannheim - EVROPA

Vyhledávání

UKÁZKA Z TVORBY

Olejů jsem namaloval několik a všechny mají, až na dva kusy, které se nachází ve Švýcarsku a Španělsku, stejného majitele v ČR. Až se jednou naučím opravdu malovat, namaluji něco i sám sobě.

KLOKOČŮVEK

 

ráj na zemi, srdeční záležitost, vzpomínky. Nešlo nenapsat o tomto ráji na zemi píseň.

 

 

Ach Klokočůvku - Jan Honkyš, Josef M.H. Motov.mp3 (4,9 MB)

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode